OVK Besiktning Stockholm – Din lokala expert!

Storstadens Ventilation AB erbjuder en unik tjänst för OVK besiktningar i Stockholm och Mälardalen. Förutom själva besiktningen så kan vi även utföra en injustering av luftflöden vid samma tillfälle. Det medför att du som kund slipper återbesök av ytterligare företag om luftflödena skulle vara för låga. Vi erbjuder även åtgärder av samtliga eventuella besiktningsanmärkningar. Allt under samma tak för dig som har en fastighet i Stockholm!

Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening i en storstad är det extra viktigt att utföra en regelbundna funktionskontroller. Detta är viktigt med tanke på alla föroreningar i luften som annars kan komma in i fastighetens utrymmen och därmed påverka vår hälsa negativt. Även ventilationssystemets komponenter påverkas och måste ses över med jämna mellanrum.

I den här artikeln kommer vi att förklara vad en OVK-besiktning är, vilka fastigheter som behöver genomföra den och hur Storstadens Ventilation AB kan hjälpa er.

Vad är en OVK-besiktning?

OVK står för “Obligatorisk Ventilationskontroll” och är en lagstadgad funktionskontroll av fastighetens ventilationssystem. Syftet med en OVK-besiktning är att säkerställa att ventilationssystemet fungerar som det ska och att det inte finns några hälsorisker för de boende eller de som arbetar i fastighetens lokalutrymmen.

En OVK-besiktning ska genomföras av en certifierad besiktningsman och innebär en noggrann kontroll av ventilationssystemet och dess olika komponenter.

Experter på OVK och ventilation

Vi har många års erfarenhet av att inspektera ventilationssystem i olika typer av fastigheter. Vi har ett dedikerat team av certifierade besiktningsmän och ventilationsmontörer som är experter på att utföra OVK-besiktningar och ventilationsservice med högsta kvalitet och noggrannhet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en smidig och professionell process från besiktning till godkänt protokoll. Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar.

OVK-besiktning i Stockholm & Mälardalen

Vi erbjuder OVK besiktningar till bra priser i hela Mälardalen. Vi har certifierade besiktningsmän som har lång erfarenhet av att genomföra kontroller i samtliga typer av fastigheter.

Vi tar hand om hela processen från början till slut och kan även justera in samtliga luftflöden vid behov. Vi kan även åtgärda besiktningsanmärkningar av typ 1 och 2, vilket innebär att vi kan hjälpa dig att åtgärda problem direkt vid besiktningstillfället.

Våra unika fördelar

Att anlita oss till en besiktning medför flera unika fördelar.

Vi kan justera in samtliga luftflöden samtidigt som besiktningen utförs, vilket innebär att du inte behöver anlita ytterligare företag för detta i efterhand.

Vi kan även åtgärda besiktningsanmärkningar av typ 1 och 2. Den gör att du som kund inte nödvändigtvis måste koppla in ytterligare entreprenörer för att få ett godkänt OVK-protokoll.

Vi är måna om att erbjuda en smidig och effektiv process kring våra besiktningar och strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar.

Vad är syftet med en OVK-besiktning?

Syftet med en OVK-besiktning är att säkerställa att ventilationssystemet fungerar korrekt. Genom en noggrann kontroll av ventilationssystemet och dess olika komponenter kan besiktningsmannen upptäcka eventuella brister eller problem som behöver åtgärdas.

Vad händer om det finns anmärkningar i protokollet?

Om det finns anmärkningar i protokollet behöver dessa åtgärdas för att säkerställa att ventilationssystemet inte har några allvarliga brister. Vi hjälper till att släcka samtliga 2:or i besiktningsprotokollet.

Kan man anlita vilken besiktningsman som helst för OVK-besiktning?

Nej, det krävs att besiktningsmannen är certifierad för att utföra OVK-besiktning. Certifieringen utfärdas av SWEDAC och innebär att besiktningsmannen har den nödvändiga kompetensen för att utföra OVK-besiktningar.

Sammanfattning

Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening är det viktigt att genomföra regelbundna kontroller för att säkerställa ventilationssystemets funktion, för att motverka eventuella problem.

Besiktningen måste genomföras av en certifierad besiktningsman och fastställer ventilationssystemets status samt eventuella problem eller brister. Vi erbjuder OVK besiktningar i villor och Brf. runt hela Mälardalen och har lång erfarenhet av att genomföra dessa i olika typer av fastigheter.

Vi kan justera in samtliga luftflöden och åtgärda besiktningsanmärkningar av typ 1 och 2 direkt vid besiktningstillfället, vilket sparar tid och pengar för dig som kund.

Det är bra att du som fastighetsägare utför en funktionskontroll av ventilationen i fastigheten och samtliga byggnader då det är ett krav på godkänd inomhusmiljö. Vad gäller hem som exempelvis villa/radhus, så krävs endast en besiktning vid nybyggnation eller om-/ tillbyggnad av ventilationssystemet.

Vi hoppas att den här artikeln har varit till hjälp för dig som vill veta mer om obligatorisk ventilationskontroll och vilka fördelar vi kan erbjuda. Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller om du vill boka en tid. Vi är alltid redo att hjälpa dig!

ovk besiktning stockholm

FAQ

Här är några vanliga frågor och svar om OVK besiktning stockholm och mälardalen.

I vilka områden erbjuder ni OVK besiktning?

Vi kan utföra OVK besiktningar i samtliga områden i Stockholm inklusive kranskommuner och orter.

Erbjuder ni era tjänster även utanför Stockholm?

Ja, vi är verksamma runt hela mälardalen och kan därför erbjuda OVK besiktning i söder som Örebro, Eskilstuna, Västerås, Nyköping, Bålsta , Uppsala m.fl.

Solna
Sundbyberg
Södertälje
Lidingö
Täby
Botkyrka
Vallentuna
Österåker
Huddinge
Haninge
Salem
Tyresö
Nacka
Järfälla
Danderyd
Sollentuna
Nynäshamn
Vaxholm
Varukorg
Rulla till toppen