BEGÄR EN OFFERT

Begär en offert för ventilationsservice idag. Helt kostnadsfritt!

VENTILATIONSSERVICE FÖR ALLA VENTILATIONSANLÄGGNINGAR

SPARA PENGAR MED EN VENTILATIONSSERVICE

Ventilationsservice för privatpersoner i villa och radhus

Att underhålla sitt ventilationssystem innebär inga stora kostnader. I jämförelse med hur mycket det kan kosta om anläggningen skulle gå sönder på grund av dåligt underhåll är en ventilationsservice en billig investering.

BEGÄR EN OFFERT FÖR SERVICE VENTILATION – KLICKA HÄR!

VENTILATIONSSERVICE - SÅ JOBBAR VI

Vi på Storstadens Ventilation har specialiserat oss på ventilationsservice för privatpersoner med villa eller radhus. De allra vanligaste uppdragen vi får är att rengöra kanaler, rengöra galler, mäta luftflöden, byta filter etc. I stort sett allt som du som privatperson inte vill eller kan utföra själv för att din ventilationsanläggning skall vara optimerad.

HÄR KAN VI UTFÖRA VENTILATIONSSERVICE

Installation av FTX ventilation i Mälardalen

Vi är lokaliserade i centrala Sörmland och det gör att vi har hela Mälardalen som serviceområde. Nedan följer några exempel på orter där vi kan erbjuda ventilationsservice. Se kartbilden för ungefärlig geografisk räckvidd.

Stockholm Södertälje Strängnäs
Eskilstuna Västerås Enköping
Bålsta Nykvarn Gnesta
Flen Katrineholm Nyköping
Köping Arboga Kungsör

NÄR BÖR EN VENTILATIONSSERVICE UTFÖRAS

En ventilationsservice utförs alltid på en befintlig anläggning med ca 3-5 års intervall. Om du bor i en fastighet med en mekanisk ventilationsanläggning kan det vara bra att teckna ett serviceavtal med oss. På så sätt säkerställer du att din anläggning alltid är rengjord och optimerad. En tydligt tecken på att det är dags för en ventilationsservice är om du kan se smuts i eller runt frånluftsventilerna(sitter vanligtvis i badrum, tvättstuga, kök). När smuts samlas i kanalerna sprids detta vidare i kanalsystemet och belastar tillslut filtret vilket medför kraftigt reducerat frånluftsflöde. Med ett minskat frånluftsflöde ökar riskerna för eventuella mögelangrepp eller andra olägenheter i våtutrymmen eller andra känsliga utrymmen. En annan negativ effekt med detta är att tilluftsflödet blir högre i relation till frånluftsflödet. Detta gör att fukt och värme trycks ut i husets stomme och kan orsaka stora skador på konstruktionen i form av fukt och mögel.

NÄR DU KÖPT NY BOSTAD

Om du nyligen köpt en bostad med mekanisk ventilation kan det vara bra att utföra en ventilationsservice och funktionskontroll. Det är mycket vanligt att vi åker ut till kunder som vill veta mer om sin nya ventilationsanläggning och samtidigt vill säkerställa att anläggningen är rengjord och optimerad. 

BOKA EN VENTILATIONSSERVICE

Alla har vi olika krav och behov på inomhusklimatet. En ventilationsservice garanterar att ventilationsanläggningen levererar utefter just dina önskemål och förutsättningar.

Boka en ventilationsservice idag!

KONTAKTA OSS

REPARATION AV TRASIGT AGGREGAT

Med vår över 20-åriga erfarenhet kan vi med enkelhet reparera alla de förekommande ventilationsaggregaten i Sverige, med undantag för de allra äldsta aggregaten där reservdelar inte längre finns att tillgå.

Nedan följer en lista på de aggregat som vi vanligtvis reparerar. Naturligtsvis kan vi reparera ditt aggregat även om det inte finns med i listan.

DETTA INGÅR I EN VENTILATIONSSERVICE

En ventilationsservice kan innebära en mängd olika åtgärder, nedan kan du se de vanligaste

 • Kanalrengöring frånluft
 • Rengöring av ventilationsaggregat
 • Rengöring av värmeväxlare
 • Rengöring av galler på intagskanal
 • Rengöring av frånluftsventiler
 • Rengöring av tilluftsventiler
 • Kontroll och rengöring av köksfläkt
 • Injustering av till- och frånluft
 • Mätning av tilluftstemperatur
 • Mätning av lufthastighet
 • Genomgång med kund
 • Åtgärdsförslag för optimering
 • Upprättande av serviceprotokoll
 • m.fl.

VARFÖR ANLITA OSS

Vår långa erfarenhet av ventilationsservice gör att vi kan reparera alla aggregat på marknaden. Vid de tillfällen då en reparation inte är möjlig eller önskvärd väljer vi den utrustning som är mest optimerad för bostaden.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Snabba och effektiva åtgärder
 • Bred kunskap om olika anläggningar
 • Alltid den senaste tekniken
 • Vi hittar alltid en lösning
 • Generösa garantier för arbete och material

VANLIGA FRÅGOR

Som alltid måste vi ta reda på en hel del fakta om anläggningen innan vi kan ge ett exakt pris. Men av erfarenhet kan vi säga att en service av en ventilationsanläggning kostar inte mer än 5.000 kr eller mindre än 2.000 kr inklusive moms. Allt beroende på storleken på huset samt anläggningstypen.

En normal service av en ventilationsanläggning tar i regel ca 4 timmar, inklusive restid och upprättande av protokoll. Det kan ta längre eller kortare tid beroende på husets storlek samt anläggningens och aggregatets utformning.

Om till- och frånluftsventiler, ventilationskanaler, värmeväxlare, fläkthjul, in- och avluftsgaller, filter m.m. är nedsmutsat så reduceras luftomsättningen kraftigt och bostaden utsätts för onödig fara. En optimerad ventilationsanläggning skyddar ditt hus mot fukt, mögel, lukter etc och förser de boende med ren och fräst luft.

Vi kan byta filter om det finns ett nytt filter på plats. Då det finns en enorm mängd olika aggregat installerade runt om i landet så är det mycket svårt för oss att veta exakt vilket filter vi skall beställa och ta med. Det är först efter vi varit på plats som vi kan säkerställa märket på aggregatet. Vi kan hjälpa till med att leta upp rätt filter på nätet som du själv kan beställa och byta. Själva filterbytet är mycket enkelt och bör utföras av kunden för att hålla ner kostnaderna.

Köpt en ny bostad?

Om du nyligen köpt en ny bostad med en befintlig ventilationsanläggning är det en god idé att utföra en ventilationsservice.

Billig service av ventilation

Då vi specialiserat oss på ventilationsservice mot privata bostäder kan vi hålla låga priser och samtidigt hålla mycket hög kvalitet.

Fler anledningar till att utföra en service av din ventilationsanläggning!

© Copyright 2004 - ∞ | Drivs av Storstadens Ventilation