Byta FTX Aggregat Pris – Offert

Byta FTX Aggregat Pris är en tjänst vi erbjuder som blivit omåttligt populär!
Genom att du fyller i nedan uppgifter samt beskriver kort på vilket sätt du behöver hjälp, så kontaktar vi dig skyndsamt för en genomgång inför en offert.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Jag frågar som:
Namn
Address
E-post
Click or drag a file to this area to upload.
Accepterade filtyper: jpg, gif, pdf, doc, docx, pages, numbers, jpeg, txt
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.

Offert byta FTX aggregat

Vår offert tjänst byta FTX aggregat Pris är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något köp. Fyll i dina uppgifter i formuläret så blir du kontaktad inför en offert för byte av ditt befintliga FTX aggregat.

Vi byter ut ditt FTX aggregat till rätt pris!

En stor del av vår verksamhet består av att byta ut gamla och uttjänta FTX aggregat. Det betyder att du som kund kan känna dig trygg med att anlita oss om du behöver byta ditt FTX aggregat.

Då vi har över 20 års erfarenhet av att bl.a. byta FTX aggregat kan vi alltid erbjuda dig det absolut senaste inom teknik och funktion på de FTX aggregat vi väljer. Dessutom utför vi även vid behov rengöring av ventilationskanaler och ventiler. Vi kan även flytta placeringen av FTX aggregatet om du exempelvis inte vill att aggregatet skall sitta i tvättstugan för att istället placeras på vinden.

Att byta ett FTX aggregat går snabbt och smidigt. Bytet är oftast klart på en arbetsdag, beroende på hur stora förändringar som krävs.

Så här går det till när vi byter FTX aggregat

När du anlitar oss för att byta ditt FTX aggregat kan du vara säker på att vi tar hand om allt från början till slut. Nedan följer en steg-för-steg guide till hur vi går tillväga för att byta ut ditt befintliga FTX aggregat.

Steg 1: Gratis konsultation och offert

Vi inleder alltid vårt samarbete med en gratis konsultation där vi diskuterar dina specifika behov och önskemål. Utifrån denna information gör vi en detaljerad offert som inkluderar allt som krävs för installationen av ditt nya FTX-system. Vid behov så kommer vi även ut på ett kostnadsfritt platsbesök.

Steg 2: Förberedelser inför bytet

Innan själva bytet påbörjas behöver vi förbereda platsen där aggregatet ska placeras. Vi ser till att alla befintliga ventilationskanaler är rena och redo för det nya systemet. Vi tar också bort det gamla aggregatet och transporterar bort detfrån platsen för deponering.

Steg 3: Installation av det nya FTX aggregatet

Våra erfarna tekniker installera ditt nya FTX-aggregat och ansluter det till befintliga ventilationskanaler. Vi ser till att allt är ordentligt anslutet och säkert för att säkerställa en optimal och effektiv funktion.

Steg 4: Testning och finjustering

Efter installationen av ditt nya FTX-aggregat så testar vi systemet för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Vi utför även en luftmätning av systemet som säkerställer att det levererar optimal prestanda och erforderligt luftflöde.

Steg 5: 2-årig garanti på både material och arbete

När installationen är klar lämnar vi 2 år garanti på både material och arbete för att säkerställa att du blir helt nöjd med ditt nya FTX aggregat. Om du skulle uppleva några problem eller frågor efter installationen så är vi redo att hjälpa till och lösa problemet så snabbt som möjligt.

Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa byten av FTX aggregat med exceptionell service och stöd. Vi arbetar alltid med största omsorg och engagemang för att säkerställa att du får det bästa resultatet för din investering.

Kostnadsfri offert för att byta FTX aggregat

En offert för ett aggregatbyte kostar inget. Oftast kan vi avgöra priset på bytet av ditt FTX aggregat genom ett telefonsamtal samt titta på bilder som du kan skicka till oss. Om vi måste åka ut på plats och titta inför en offert för bytet av ditt FTX aggregat så gör vi naturligtvis det helt gratis.

Här erbjuder vi utbyte av FTX aggregat

Kontoret och lagret är lokaliserat i centrala Sörmland. Det innebär att vi kan lämna offert för byte av FTX aggregat i ett stort geografiskt område. Nedan följer några städer där vi kan byta FTX aggregat.

Stockholm, Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna, Västerås, Enköping, Bålsta, Nykvarn,  Gnesta, Flen, Katrineholm, Nyköping, Köping, Arboga, Kungsör m.fl.

Vad ingår i byta FTX aggregat pris?

När vi offererar tjänsten Byta FTX Aggregat Pris så ingår följande: Besök hemma hos dig, gemensam genomgång, projektering, förslag av nytt FTX aggregat samt material, upprättande av offert etc. Våra offerter för utbyte av ett befintliga FTX aggregat innehåller allt du behöver för att kunna ta ett beslut. Det brukar alltid uppstå frågor och funderingar innan beslut tas inför ett aggregatbyte, då finns vi naturligtvis alltid till hands för att svara på dina frågor. Läs om fördelarna med FTX Ventilation här!

Fördelar med byta FTX Aggregat

Generellt sett så byter vi ett FTX aggregat när det inte går att reparera, då reservdelar inte längre finns tillgängliga på marknaden. Vi byter även FTX aggregat till en mängd kunder som helt enkelt vill uppgradera ventilationsanläggningen för att därmed trygga framtiden för inomhusklimatet för huset och de som bor där.

Det kan även vara lönt att byta ett FTX aggregat innan en försäljning som ett extra försäljningsargument.

Oftast är det inte lönsamt för dig som slutanvändare att reparera ett FTX aggregat om det är över 15-30 år gammalt. Anledningen till det är att kostnaderna för service är dyra i relation till det gamla aggregatets framtida hållbarhet samt elförbrukning och verkningsgrad(värmeåtervinning). Efter vi bytt ett FTX aggregat så nästan fördubblas verkningsgraden och elförbrukningen minskar med i genomsnitt 80 %. Det betyder att du som kund redan dag 1, efter vi bytt ditt gamla FTX aggregat, sänker dina löpande månadskostnader för ventilationen i huset.

Bättre filter efter byte av FTX aggregat

Över lag så har de gamla FTX aggregaten mycket sämre filterklass än de nya aggregaten. Ett gammalt FTX aggregat har oftast inte högre filterklass än G3 eller G4, vilket i princip endast filtrerar större partiklar, flugor, löv etc. Medans de aggregat vi levererar har en filterklass motsvarande ePM1(gamla F7-klassen).

Medelavskiljningsgraden på ePM1 filter för upp till 1 µm nanopartiklar är hela 95 % medans G3 och G4 filtrerar 0 % nanopartiklar. Med nanopartiklar menas avgaspartiklar, vägdamm, sot, dammpartiklar, pollen m.fl.

Genom att byta FTX aggregat förhindras därmed att hälsoskadliga partiklar kommer in i bostaden.

FTX Ventilation med den senaste tekniken

De största fördelarna med att byta ut ett gammal FTX aggregat är naturligtvis den löpande ekonomiska besparingen samt förbättrat inomhusklimat. Gamla FTX aggregat är utrustade med en undermålig korsströmsväxlare samt traditionella AC fläktar som är dyra i drift.

De nya FTX aggregaten har istället en roterande värmeväxlare med ca 50-80 % högre verkningsgrad samt de nya EC fläktarna som inte drar mer ström än ett par glödlampor.

Andra roliga funktioner som exempelvis uppkoppling mot internet följer med som en inbyggd funktion i de aggregat vi installerar. Denna funktion gör det möjligt att styra aggregatets samtliga funktioner via en app i telefonen eller via en dator. Det finns en App till både Iphone och Android att ladda ner på respektive marknadsplats.

Byt till ett smart FTX aggregat

Förutom ovan nämnda funktioner finns ytterligare en smart finess, nämligen en möjlighet att programmera upp till 4 olika driftslägen per veckodag.

Med denna funktion kan du finjustera arbetsgången på aggregatet och därmed spara ytterligare energi vilket bidrar till sänka driftskostnader.

Ett exempel kan vara en familj där föräldrarna jobbar och barnen går i skolan. Det betyder att huset är tomt ca 10 timmar på dagen. På eftermiddagen kommer alla hem och huset är fullt med människor. Sedan kommer natten och alla sover.

Då skulle programmeringen se som följande på vardagar:

  • 07.00-17.00 Aggregatet går på lågfart och temperaturen sänks till 17c
  • 17.00-23.00 Aggregatet går på normalfart och temperaturen höjs till 20c
  • 23.00-07.00 Aggregatet går ner på medelfart och temperaturen sänks till 17c

Programmeringen på helgerna skulle kunna se ut så här:

  • 07.00-23.00 Aggregatet går på normalfart och temperaturen håller 20c
  • 23.00-07.00 Aggregatet går på medelfart och temperaturen sänks till 17c

Med denna programmering så halveras nästan energiförbrukningen för driften av ventilationsanläggningen. Detta är en mycket omtyckt funktion hos våra kunder. Det bäst av allt är att det sker helt automatiskt.

Effektivare radonsanering

Om du redan har ett FTX aggregat som är avsedd att sanera radon så kommer du få ännu bättre luftomsättning om du byter ut ditt aggregat. De nya FTX aggregaten klarar betydligt högre luftflöden vid höga tryckfall än de gamla aggregaten. Det betyder att efter ett aggregatbyte så kan mer luft omsättas i det befintliga kanalsystemet och därmed kommer mer skadlig radongas evakueras ut ur huset.

Byt med fördel ut ditt gamla FTX aggregat inför en försäljning. Det är en hel del kunder som använder utbytet som ett säljargument med tanke på klimatet och energiförbrukning m.m.

Byt ut FTX aggregat för pollenallergiker

Efter ett aggregatbyte så kommer inomhusmiljön blir en frizon för den med pollenallergi. Många kunder har rapporterat att pollen besvären upphör helt när dom befinner sig inomhus efter vi bytt ut deras gamla FTX aggregat. Minst sagt så har det blivit lättare att sova på nätterna då inomhusluften inte längre innehåller några pollenpartiklar.

Här kan vi erbjuda aggregatbyte

Vi utgår från centrala Sörmland och med det har vi hela Mälardalen som arbetsområde. Nedan följer några exempel på orter där vi kan erbjuda utbyte av FTX aggregat. Se även kartan över mälardalen för ungefärlig geografisk räckvidd.

Några goda skäl till att anlita oss

Varje år byter vi ut mängder med uttjänta FTX aggregat. Det har gjort att vi både kan hålla korta leveranser i kombination med hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Att byta FTX aggregat är en betydande del av vår verksamhet.

Konkurrenskraftiga priser
Hög kvalitet på FTX aggregat
Kvalitet och noggrannhet
Högsta kvalitet på arbetena
Projekten utförs i en följd
Generösa materialgarantier
byta ftx aggregat pris
Stockholm
Eskilstuna
Bålsta
Flen
Köping
Södertälje
Västerås
Nykvarn
Katrineholm
Arboga
Strängnäs
Enköping
Gnesta
Nyköping
Kungsör

FAQ

Hur mycket kostar det att byta ett FTX Aggregat?

Ett generellt branschsnitt så kostar byte av FTX aggregat mellan ca 55.000 till 65.000 kr efter ROT avdraget. Storlek på hus, aggregat placering samt eventuella ombyggnader påverka priset.

Hur lång tid tar det att byta ett FTX aggregat?

I det flesta fall så utförs byte av FTX aggregat på en dag. Att flytta FTX aggregatet till annan plats och eventuella ombyggnader kan påverka tiden.

Kostar det något att få en offert för byte av FTX aggregat?

Nej, vi debiterar inget för att komma ut på pats för att kunna lämna en offert för ett aggregatbyte.

Vilka garantier lämnar ni på ett nytt FTX aggregat?

Vi lämnar alltid 2 års garanti på både material och arbete när vi byter ut FTX aggregat.

Varukorg
Rulla till toppen