Byta TermaVent S40M till nytt FTX aggregat

TermaVent S40M byts ut till nytt energisnålt FTX aggregat

Byta TermaVent S40M i Björnlunda. Det gamla FTX aggregatet var placerad i källaren och det är alltid lika bekvämt att slippa krypa omkring på en vind;)

Radonsanering och utbyte av FTX aggregat

Bostaden har radonproblem och TermaVent aggregatet har tjänat som radonsanering för hela huset. Men denna viktiga faktor beräknade vi fram erforderliga luftflöden på utbytesaggregatet och valet föll då på ett vägghängd FTX aggregat med energisnåla EC motorer. Det är av yttersta vikt att någon professionell får komma ut och inspektera förhållandena i bostaden inför ett utbyte av FTX aggregat då det annars kan påverka radonsaneringen negativt.

Förbättringar av det befintliga FTX systemet vid utbyte av FTX aggregat

Kunden hade även problem med att ljudnivån på baksidan av tomten var alldeles för hög, därför monterade vi erforderliga ljuddämpare. Resultatet blev perfekt och nu kan dom sitta och njuta i solen och småprata i normal samtalston 🙂
Det ska tilläggas att vi alltid inspekterar hela det befintliga ventilationssystemet när vi ska utföra ett byte av ett FTX aggregat. Detta för att se om det finns ytterligare åtgärder som kan effektivisera eller höja komforten för inomhusklimatet. Ibland kan vi även åtgärda brister som sänker energikostnaderna för FTX aggregatet.

Efter avslutad installation så utfördes en noggrann luftmätning/injustering för att erhålla 100% balans mellan samtliga tilluftsventiler och frånluftsventiler. Detta för att radonsaneringen ska bli så effektiv som det någonsin går.

Kunden var mycket nöjd med insatsen och ska nu förkovra sig i den nya styrpanelen och själv optimera eventuella inställningar. Efter bytet fick kunden mycket mer utrymme i källaren att kunna placera kartonger eller liknande. En trevlig bonus som han uttryckte det 😉

Har du också ett FTX aggregat som blivit uttjänt med åren som behöver bytas ut?

Behöver du också byta TermaVent S40M? Kontakta oss så bokar vi gärna ett gratis hembesök.

Byta TermaVent S40M till nytt FTX aggregat
Så här såg det ut innan vi bytte TermaVent S40M mot REGO 400V EC

6 reaktioner på ”Byta TermaVent S40M till nytt FTX aggregat”

 1. Hej, Har ni kvar den gamla Termavent som ni ersatte? Jag har en som skulle behöva kontrollkortet, tror jag.

  1. ventilation

   Hej Peter
   Tyvärr har vi kastat hela aggregatet. Vi byter ut en hel del Termavent, så jag ska försöka lägga det på minnet om vi byter ut en Termavent S40M igen.

 2. Hej
  Har idag ett Huskvarna Reginari FTX system från -81.
  Bergvärme värmer vatten och vattenburen värme. Installerat i garaget ca 25 meter bort och kulvert emellan. Inget rör för kyla finns idag tyvärr.

  Vårt FTX verkar inte intelligent då det inte har nån förbikoppling på sommaren. Detta gör att det blir aldrig svalt i huset på sommaren.

  Det måste finnas smartare lösningar idag som bättre utnyttjar värmen när det behövs och inte ytnyttjar värmen nr det inte behövs.

  Vad har ni på förslag att lösa denna fråga (om ni begriper vad jag försöker beskriva)?

  mvh
  Richard Lehtonen
  Norrköping

  1. ventilation

   Hej Richard
   Tack för att du kontaktar oss!
   Om du använder vårt kontaktformulär här: Kontakt! och lämnar dina uppgifter så kontaktar vi dig direkt och kan reda ut bästa lösningen för dig.
   Vi kan erbjuda aggregatsbyten i Norrköping om det skulle bli aktuellt.
   Mvh Migge

 3. Thair Yousef

  Hej
  Jag har en Husqvarna QVFTX3 från 1992, det är så varmt under sommaren, Kan ni hjälpa oss med att montera sommarkassett som passar systemet
  Tack på förhand

  1. Storstadens Ventilation

   Hej Yousef
   Att byta till en sommarkassett är väldigt enkelt att utföra själv. Dock måste du inhandla kassetten först och sedan är det bara att byta ut den befintliga värmeväxlaren till sommarkassetten.
   Hoppas det löser sig 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen