Så går det till med en FTX installation

Att installera FTX är ett av våra flaggskepp när det kommer till installationer i villor, radhus, lokaler m.fl. åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Från offert till färdig FTX installation

Vi på Storstadens Ventilation AB har över 20 års erfarenhet av att installera ventilationsanläggningar med värmeåtervinning i villor och andra fastigheter. Kunskapen vi besitter ger dig som kund en enorm trygghet genom att vi hela tiden håller oss uppdaterade med de senaste produkterna. Vi är även mycket duktiga på att hitta de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna för varje enskilt objekt och projekt.

Vi strävar efter att behålla vårt rykte som ett av Mälardalens mest pålitliga ventilationsföretag. Därför gör vi alltid vårt yttersta när det kommer till kundbemötande, projektering, installation och val av material. Vill vill att du som kund skall rekommendera oss via mun-till-mun metoden. Vi vet att vi har lyckats när en kund ringer in på rekommendation.

Hur vi installerar FTX ventilation

Processen börjar med att ni först fyller i vårt offertformulär online. för FTX installation.

När vi mottagit er förfrågan så blir ni kontaktade inom 24 tim för ett inledande samtal samt eventuellt bokning av det första hembesöket. Väl på plats så går vi gemensamt igenom förutsättningarna för din bostad och dina önskemål. Vi är behjälpliga med vår kunskap om ex. aggregatsplacering, nedgångar i schakt, placering av takhuv etc. Vi går igenom allt som skulle kunna ske vid en nyinstallation.

Offert

Kort efter hembesöket skickar vi en offert innehållande ett förslag på den anläggning vi anser är mest lämpat för just din bostad. I detta skede dyker det ofta upp frågor och vi finns alltid till hands som bollplank. Det går även bra att göra ändringar i offerten tills du känner dig 100 % nöjd. Vi debiterar inget extra för detta.

Order

Om allt känns rätt och du väljer oss som installatör av ditt nya ventilationssystem så skickar vi en orderbekräftelse tillsammans med ett förslag på datum för uppstart. När dag och tid för uppstarten är bestämd så beställer vi ut materialet på plats och påbörjar montaget på angiven dag.

Installation

En FTX installation för en normalstor villa tar i regel ca 5 dagar. Exempel på arbetsuppgifter är etablering, håltagning, upptagning av eventuellt schakt, aggregatsplacering, kanalmontering, isolering av ventilationskanaler, inkoppling av el till aggregatet, luftinjustering, genomgång efter avslutat projekt etc.

Efter färdigställande

Efter avslutade arbeten skickas ett luftflödesprotokoll som sparas för framtida referens(vid ex en husförsäljning eller liknande). Garantitiden för material och arbete sker i enlighet med gällande konsumentlagar. Vi går igenom hela systemet med dig och förklarar samtliga ingående funktioner.

Innan projektet påbörjas

Du som kund behöver egentligen inte tänka så mycket på hur själva arbetsförfarandet går till, det ordnar vi med vår långa erfarenhet. Dock så finns det några detaljer som är bra att fundera på innan ni skickar in en offertförfrågan.

Placering av aggregatet

De två vanligaste placeringarna är Kallvind och Källare. Fördelen med att placera ett aggregat på vinden är att de inte tar plats i huset. Dock så blir det lite krångligare vid service som ex filterbyte och rengöring. Placeringen inomhus gör det enklare med service och filterbyten. En viktig fördel med att placera aggregatet inomhus är att om du vill koppla bergvärme- eller luft/vatten pumpen till ett vattenburet värmebatteri.

Planering av rördragning

För att göra hembesöket mer effektivt så är det en fördel om du redan innan funderat på eventuella schakt där rören kan dras från vinden ner till källaren eller bottenplanet igenom övervåningen. De gånger kunden varit förberedd med detta har vi istället kunnat fokusera tiden på att mer ingående svara på frågor etc. Självklart är det inget bekymmer eller problem om du inte har möjlighet att ta reda på detta, det hjälper vi så gärna till med.

ftx installation villa radhus

Vanliga frågor om FTX Installationer

Hur lång tid tar en FTX installation

Generellt så tar en FTX installation i en normalstor villa ca 5 dagar. För större villor kan det ta 6-7 dagar och för mindre villor ca 3-4 dagar.

Varför installera FTX ventilation?

En FTX installation förbättrar inomhusklimatet med tempererad- och filtrerad luft samt sänker de övergripande energikostnaderna då primärvärmen kan sänkas.

Varukorg
Rulla till toppen