FTX-Ventilation Pris Installation – Offert

Offertformuläret nedan låter dig fylla i dina uppgifter samt beskriva på vilket sätt du behöver hjälp. Efter du skickat in din offertförfrågan så kontaktar vi dig för en genomgång samt bokar en tid för ett gratis hembesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Jag frågar som:
Ta även med källarytan om den skall ventileras
Namn
Address
E-post
Click or drag a file to this area to upload.
Accepterade filtyper: jpg, gif, pdf, doc, docx, pages, numbers, jpeg, txt
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.

FTX-ventilation är en viktig faktor för att uppnå ett sundare inomhusklimat, förbättrad hälsa och god sömn. Dessutom är det en miljövänlig lösning som hjälper till att spara energi. Hos oss kan du läsa ingående om vad en ventilationsanläggning med värmeåtervinning är och hur vi arbetar för att leverera en komplett installation, från första kontakt med kunden till färdig produkt. Vi erbjuder kvalitativ och pålitlig service för att säkerställa att din FTX-ventilation är på topp och ger dig det bästa inomhusklimatet.

Från offert till färdig installation

FTX Ventilation är ett av våra flaggskepp när det kommer till installationer i villor, radhus, lokaler m.fl. åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Vi på Storstadens Ventilation AB har över 20 års erfarenhet av att installera ventilationsanläggningar med värmeåtervinning i villor och andra fastigheter. Kunskapen vi besitter ger dig som kund en enorm trygghet genom att vi hela tiden håller oss uppdaterade med de senaste produkterna. Vi är även mycket duktiga på att hitta de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna för varje enskilt objekt och projekt.

Vi strävar efter att behålla vårt rykte som ett av Mälardalens mest pålitliga ventilationsföretag. Därför gör vi alltid vårt yttersta när det kommer till kundbemötande, projektering, utförande och val av material. Vill vill att du som kund skall rekommendera oss via mun-till-mun metoden. Vi vet att vi har lyckats när en kund ringer in på rekommendation.

När du begär en offert via detta offertformulär så betyder det att vi får in uppgifter om din bostad. Efter du skickat in din förfrågan så kontaktar vi dig för ett första besök.

När vi skriver en offert för en ventilationsanläggning till villor följer vi en rutinerad process säkerställer att vi tar hänsyn till alla aspekter av projektet vilket ger dig en korrekt och rättvisande offert. Nedan kan du läsa om processen.

Översikt över processen

  1. Analys av dina behov: Först och främst analyserar vi dina behov genom att ställa frågor om husets storlek, antal rum, ventilationsaggregatets placering, speciella önskemål och andra relevanta frågor.
  2. Besök på plats: Efter vi har samlat in tillräckligt med information bokar vi in ett gratis hembesök där vi gör en noggrann bedömning av ventilationsbehoven för att kunna välja rätt produkter. Vid besöket tar vi hänsyn till faktorer som husets struktur, ventilationsaggregatets placering, möjligheter för montage av kanalsystem, ventiler, galler och andra enheter.
  3. Konstruktion och teknisk planering: Baserat på vår analys och bedömning av dina önskemål så projekterar vi en ventilationslösning som är anpassad till husets specifika krav. Vi tar hänsyn till saker som energieffektivitet, energiförbrukning, ljudnivå och underhållskostnader.
  4. Prisuppgifter och offert: Efter att ha genomfört paneringsarbetet sammanställer vi en offert som innehåller prisuppgifter för installationen och alla andra relevanta kostnader. Offerten innehåller också en detaljerad beskrivning av de produkter och tjänster som omfattas av installationen så att du får en klar uppfattning om vad som ingår i projektet.
  5. Godkännande och uppstart: Om du godkänner offerten så planerar vi en dag då vi kan påbörja installationen av ventilationsanläggningen. Vi följer noggrant alla säkerhets- och installationsstandarder för att säkerställa att installationen blir korrekt och säkert utförd.
  6. Besiktning och underhåll: När montaget är klar utför vi en luftinjustering för att säkerställa att anläggningen fungerar som den ska. Vi ger också instruktioner för underhåll och rengöring av ventilationsanläggningen så att den kan fungera optimalt under lång tid framöver.

Vi tar alltså hänsyn till alla relevanta delar för att projektera och installera en ventilationsanläggning som uppfyller dina behov och förväntningar. Genom att följa vår detaljerade process och genomföra noggranna analyser och bedömningar kan vi ge dig en korrekt och rättvisande offert för din ventilationsanläggning.

Innan projektet påbörjas

Du som kund behöver egentligen inte tänka så mycket på hur själva arbetsförfarandet går till, det ordnar vi med vår långa erfarenhet. Dock så finns det några detaljer som är bra att fundera på innan ni skickar in en offertförfrågan.

Placering av aggregatet

De två vanligaste placeringarna är Kallvind och Källare. Fördelen med att placera ett aggregat på vinden är att de inte tar plats i huset. Dock så blir det lite krångligare vid service som ex filterbyte och rengöring. Placeringen inomhus gör det enklare med service och filterbyten. En viktig fördel med att placera aggregatet inomhus är att om du vill koppla bergvärme- eller luft/vatten pumpen till ett vattenburet värmebatteri.

Planering av rördragning

För att göra hembesöket mer effektivt så är det en fördel om du redan innan funderat på eventuella schakt där rören kan dras från vinden ner till källaren eller bottenplanet igenom övervåningen. De gånger kunden varit förberedd med detta har vi istället kunnat fokusera tiden på att mer ingående svara på frågor etc. Självklart är det inget bekymmer eller problem om du inte har möjlighet att ta reda på detta, det hjälper vi så gärna till med.

Kostnadsfri offert för FTX ventilation

Vi debiterar aldrig något när vi kommer ut och besöker dig för att lämna en offert på en installation av en ventilationsanläggning. Många andra debiterar för samma tjänst. Men då vi anser att man inte ska behöva betala för en offert så har vi valt att erbjuda gratis offerter för alla typer av ftx ventilationsinstallationer.

Detta ingår i ett FTX-System

När vi lämnar ett förslag på en ventilationsanläggning med värmeåtervinning så ingår följande:

Hembesök, genomgång på plats, projektering, framtagande av korrekt aggregat samt material, upprättande av offert etc.

När du får en offert från oss för FTX Ventilation så ingår allt du behöver veta för att kunna ta ett beslut. Skulle det uppstå frågor längs vägen finns vi naturligtvis där och svara på alla dina frågor. Vi är stolta över att vara en av de största aktörerna runt mälardalen som kan erbjuda högklassiga värmeåtervinningsanläggningar. Välkommen att begära ett pris för FTX ventilation.

Läs även!

Vi erbjuder gratis offert för FTX Ventilation Pris. Även gratis hembesök.

Här installerar vi FTX-ventilation

Vi är lokaliserade i underbara Sörmland och med det har vi hela Mälardalen som arbetsområde. Nedan följer några exempel på orter där vi kan erbjuda montage av ventilationssystem med värmeåtervinning. Se även kartan över mälardalen för ungefärlig geografisk räckvidd.

FTX ventilation pris offert
Stockholm
Eskilstuna
Bålsta
Flen
Köping
Södertälje
Västerås
Nykvarn
Katrineholm
Arboga
Strängnäs
Enköping
Gnesta
Nyköping
Kungsör

Information kring FTX ventilation

Nedan kan du läsa om allmänna funktioner och fördelar vid en investering i ett system med värmeåtervinning och filtrerad luft. Vi beskriver även grundläggande kring de tekniska funktionerna.

Därför behövs bra ventilation

Regel nr 1: Ett hus måste ventileras med en viss mängd luft för att må bra och inte utsättas för diverse angrepp av mögel, fukt, lukter eller annan olägenhet. Läs mer om luftomsättning i en bostad här!

Det finns två fläktar i ett värmeåtervinningssystem, den ena suger ut frånluften och den andra blåser in tilluften i huset. Värmeväxlaren återvinner värme som förs tillbaka till huset via tilluften. På så sätt kommer den värme som ventilationen tillför motverka nedkylning av huset samt att det primära värmesystemet inte behöver värma lika mycket.

För övrigt så finns det en mängd olika fördelar med ett FTX-system. Nedan följer några av dem:

Filtrerad tilluft med rätt ventilation

Samtliga värmeåtervinningsaggregat vi säljer och installerar har filter med filterklass ePM1(gamla F7-klassen). Eftersom ePM1 filter är den normalt högsta filterklassen i villor, radhus, kontor m.fl. så filtreras mer än 90 % av alla de farliga partiklarna i luften som annars skulle komma in i bostaden. Ohälsosamma partiklar så som: avgaspartiklar, pollen, vägdamm, sot, m.m. kommer då aldrig in i bostaden som annars kan orsaka besvär.

Ventilation med tempererad tilluft

En stor komfortmässig fördel med ett FTX system är du själv väljer temperaturen på den luft som blåser in i huset till sovrum, vardagsrum, kontor och övriga utrymmen. Detta är en mycket stor fördel för trivseln i bostaden till skillnad från ex. ett frånluftssystem, där inblåsningsventiler som monterats i fasaden blåser in luft som har samma temperatur som luften utomhus. Vi som bor i mellersta Sverige/mälardalen har en årsmedeltemperatur på + 6°c. Detta betyder att i ett självdrags- eller frånluftssystem måste du värma luften som kommer in i huset med minst 14°c dygnet runt, året runt. Medans ett FTX aggregat återvinner ca 85 % av värmen från den luft som sugs ut ur huset och återvinner den till den inkommande luften. Genialiskt och ekonomiskt!

FXT aggregatet med olika driftslägen

En ganska nytillkommen funktion för de nyare ventilationsaggregaten är möjligheten till programmering av upp till 4 olika driftslägen per dygn.

Denna funktion är främst framtagen för att du som användare skall kunna sänka aggregatets redan låga energiförbrukning samt för ökad komfort när man befinner sig i bostaden. Allt detta sker naturligtvis helt automatiskt så fort man är klar med de enkla inställningarna.

Med denna funktion kan du ex. sänka fläktarnas hastighet samt inblåsningstemperaturen under arbetstid då huset står tomt. Eller varför inte bibehålla fläkthastigheten men sänka temperaturen under natten för en svalare och behagligare sömn. Eller kanske höja fläkthastigheten med bibehållen temperatur när hela familjen kommit hem från arbetet och skolan för en riktigt god inomhusmiljö. Ja endast fantasin sätter gränserna här.

Vad betyder FTX?

FTX står för F=frånluft T=tilluft X=värmeväxling

Alltså är FTX ventilation ett ventilationssystem där varm luft ur frånluften från badrum, kök, tvättstugan m.fl. sugs in i ventilationsaggregatets roterande värmeväxlare där den återvinns och förvärmer tilluften som blåser in i sovrum, vardagsrum, kontor m.fl.

Radonsanering med FTX

Läs mer om att radonsanera med ett FTX system här!

Bostaden ökar i värde med ett installerat värmeåtervinningssystem som samtidigt innehåller av oss någa utvalda produkter och komponenter vilket bidrar till ett bättre inomhusklimat.

Extremt effektivt för ex. pollenallergiker då huset blir som en frizon under de värsta pollensäsongerna.

Koppla FTX till bergvärme eller luft/vatten

FTX ventilation med fördel kopplas till bergvärme eller en luft/vatten värmepump. Detta sänker energiförbrukningen ytterligare i hela fastigheten.  Vi monterar ett s.k. vattenbatteri som värmer tilluften med hjälp av varmvattnet från värmepumpen. Med ett vattenbatteri installerat så ligger den genomsnittliga förbrukningen för ett aggregat i en villa på endast 30-60W, alltså samma förbrukning som en traditionell glödlampa.

Varför anlita oss?

Med över 20 års erfarenhet och riktigt fokus på kundens nöjdhet, kan du lita på oss inför ditt ventilations projekt. Vi är professionella från första mötet till färdig ventilationsanläggning. Vi slutar inte förens kunden är 100 % nöjd! Är du i tankarna på att investera i en ny FTX-Ventilation så kan du tryggt anlita oss!

Konkurrenskraftiga priser
Högsta kvalitet på material
Kvalitet och noggrannhet
Högsta kvalitet på arbetena
Projekten utförs i en följd
Generösa materialgarantier

Vid nybygge

När du bygger nytt hus erbjuder vi OVK besiktning i samband med att vi installerar ett FTX ventilation.​

Konsumentpriser

Då vi är nischade på ventilation för villor till privatpersoner kan vi hålla ner priser på arbete och material​

FAQ

Hur mycket kostar ett FTX System?

Kostnaden för ett FTX-system kan variera beroende på flera faktorer, inklusive storlek, typ och installation. Priset på ett FTX-system kan variera från 80 000 till 150 000 kronor.

Hur lång tid tar det att installera ett FTX System?

Installationstiden för FTX-Ventilation varierar beroende på faktorer som husets storlek, våningsplan, antal rum m.fl. Men generellt så tar det ca 3-6 arbetsdagar att installera.

Kan jag installera FTX ventilation själv?

Ja, det går bra att installera själv. Dock är det viktigt att projekteringen är korrekt vilket innebär rätt val av aggregat, storlek på kanaler, antal ventiler m.m.

Varukorg
Rulla till toppen