Vår COVID-19 policy - Klicka här för att läsa!

För att motverka smittspridningen av coronaviruset så utför vi aldrig arbeten eller kundbesök vid minsta tecken på sjukdom.
Vi undviker att ta i hand när vi kommer ut på besök och/eller för att utföra arbeten.
Du som kund kan alltid känna dig trygg med att vi som företag tar vårt största ansvar gällande den rådande krisen.

 

Ta hand om er!

 

Varmaste hälsningar

Miguel Annefalk, VD

FTX Ventilation ger Bättre Hälsa!

Att installera FTX ventilation till ett bra pris är vi experter på

FTX VENTILATION

FRÅN OFFERT TILL FÄRDIG INSTALLATION

FTX Ventilation är ett av våra flaggskepp när det kommer till installationer i villor, radhus, lokaler m.m. åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Vi på Storstadens Ventilation har över 20 års erfarenhet av att installera FTX Ventilation i villor och andra fastigheter. Kunskapen vi besitter ger dig som kund en enorm trygghet genom att vi hela tiden håller oss uppdaterade med de senaste produkterna. Vi är även mycket duktiga på att hitta de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna för varje enskilt objekt och projekt.

Valet av material med högsta kvalitet från tillverkare med riktiga garantier är en självklarhet då vi vill etablera en långsiktig plats på marknaden samt att vi gärna arbetar utifrån ”mun-till-mun” rekommendationer och goda recensioner.

VARFÖR BEHÖVS FTX VENTILATION

Regel nr 1: Ett hus måste ventileras med en viss mängd luft för att må bra och inte utsättas för diverse angrepp av mögel, fukt, lukter eller annan olägenhet. Läs mer om luftomsättning i en bostad här!

För övrigt så finns det en mängd olika fördelar med att installera ett FTX system från Storstadens Ventilation. Nedan följer några av dem:

Filtrerad tilluft med FTX Ventilation

Samtliga FTX aggregat vi säljer och installerar har filter med filterklass F7. Eftersom F7 filter är den normalt högsta filterklassen i normala hus(villor, radhus, kontor etc) så filtreras hela 90 % av alla de farliga partiklarna i luften som annars skulle komma in i bostaden. Det betyder att ohälsosamma partiklar så som: avgaspartiklar, pollen, vägdamm, sot, m.m. aldrig kommer in i bostaden och era lungor.

Inblåsningstemperatur med FTX Ventilation

En stor komfortmässig fördel med ett FTX system är du själv väljer temperaturen på den luft som blåser in i huset(sovrum, vardagsrum, kontor etc). Detta är en mycket stor fördel för trivseln i bostaden till skillnad från ex. ett frånluftssystem, där inblåsningsventiler som monterats i fasaden blåser in luft som har samma temperatur som luften utomhus. Att ta med i beaktning är att vi som bor i mellersta Sverige/mälardalen har en årsmedeltemperatur på + 6°c. Detta betyder att i ett självdrags- eller frånluftssystem måste du värma luften som kommer in i huset med 14°c dygnet runt, året runt. Medans ett FTX aggregat återvinner ca 85 % av värmen från den luft som sugs ut ur huset för att återföra den värmen till den inkommande luften. Genialiskt och ekonomiskt!

Olika tidskanaler och händelser per dygn

En ganska nytillkommen funktion för de nyare FTX aggregaten är möjligheten att programmera upp till 4 olika händelser per dygn.

Denna funktion är främst framtagen för att du som användare skall kunna sänka FTX aggregatets redan låga energiförbrukning samt för att öka komforten när man befinner sig i bostaden. Allt detta sker naturligtvis helt automatiskt så fort man är klar med de enkla inställningarna.

Med denna funktion kan du ex. sänka fläktarnas hastighet samt inblåsningstemperaturen under arbetstid då huset står tomt. Eller varför inte bibehålla fläkthastigheten men sänka temperaturen under natten för att få en svalare och behagligare sömn. Eller kanske höja fläkthastigheten med bibehållen temperatur när hela familjen kommit hem från arbetet och skolan för en riktigt god inomhusmiljö. Ja endast fantasin sätter gränserna här.

VAD BETYDER FTX?

FTX står för F=frånluft T=tilluft X=värmeväxling

Alltså är FTX ventilation ett ventilationssystem där varm frånluft från badrum, kök, tvättstugan m.fl. sugs in i FTX aggregatets roterande värmeväxlare och återvinns för att förvärma tilluften som blåser in i sovrum, vardagsrum, kontor m.fl.

Radonsanering

Läs mer om att radonsanera med ett FTX system här!

Bostaden ökar i värde med ett installerat FTX system

Extremt effektivt för ex. pollenallergiker

Kan med fördel kopplad till en bergvärme- eller luft/vatten värmepump för att ytterligare sänka energiförbrukningen i FTX aggregatet

HÄR KAN VI INSTALLERA FTX VENTILATION

Vi är lokaliserade i underbara Sörmland och med det har vi hela Mälardalen som arbetsområde. Nedan följer några exempel på orter där vi kan erbjuda installation av FTX system. Se även kartan över mälardalen för ungefärlig geografisk räckvidd.

OVK besiktning i mälardalen

HUR VI INSTALLERAR FTX VENTILATION

Inledningsvis

Processen börjar med att ni först fyller i vårt offertformulär online här.
En intresseanmälan för FTX ventilation via offertformuläret är inte bindande på något sätt.

När vi mottagit er förfrågan så blir ni kontaktade inom 24 tim för ett inledande samtal samt eventuellt bokning av det första hembesöket. Väl på plats så går vi gemensamt igenom förutsättningarna för din bostad och dina önskemål. Vi är behjälpliga med vår kunskap om ex. aggregatsplacering, nedgångar i schakt, placering av takhuv etc. Vi går igenom allt som skulle kunna ske vid en installation av ny FTX ventilation.

Offert

Kort efter hembesöket skickar vi en offert innehållande ett förslag på den anläggning vi anser är mest lämpat för just din bostad. I detta skede dyker det ofta upp frågor och vi finns alltid till hands som bollplank. Det går även bra att göra ändringar i offerten tills du känner dig 100 % nöjd. Vi debiterar inget för detta.

Order

Om allt känns rätt och du väljer Storstadens Ventilation som installatör av ditt nya FTX system så skickar vi en orderbekräftelse tillsammans med ett förslag på datum för uppstart. När dag och tid för uppstarten är bestämd så beställer vi ut materialet på plats och påbörjar installationen. En installation för en normalstor villa tar i regel ca 5 dagar. Då är inkluderat etablering, håltagning, upptagning av eventuellt schakt, aggregatsplacering, rörinstallation, isolering av ventilationskanaler, inkoppling av el till aggregatet, luftinjustering, genomgång efter avslutad installation etc.

Installation

Efter avslutad installation skickas ett luftflödesprotokoll som sparas för framtida referens(vid ex en husförsäljning eller liknande). Garantitiden för material och arbete sker i enlighet med gällande konsumentlagar.

INNAN INSTALLATION

Du som kund behöver egentligen inte tänka så mycket på hur själva installationen går till, det ordnar vi med vår långa erfarenhet. Dock så finns det några detaljer som kan vara bra att fundera på innan ni skickar in en offertförfrågan.

Vart vill du helst ha FTX aggregatet placerat?

De två vanligaste placeringarna är Kallvind och Källare. Fördelen med att placera ett FTX aggregat på vinden är att de inte tar plats i huset samt att den inte står och surrar inomhus. Dock så blir det lite krångligare vid service som ex filterbyte och rengöring. Placeringen inomhus gör det enklare med service och filterbyten. En viktig fördel med att placera FTX aggregatet inomhus kan vara om du vill koppla bergvärme- eller luft/vatten pumpen till ett vattenburet värmebatteri.

Vart kan rören dras från vinden genom övervåningen ner till bottenplanet(gäller ej 1-planshus)

För att göra hembesöket mer effektivt kan det vara en fördel om du redan innan funderat på eventuella schakt där rören kan dras från vinden ner till källaren eller bottenplanet igenom övervåningen. De gånger kunden varit förberedd med detta har vi istället kunnat fokusera tiden på att mer ingående svara på frågor etc. Självklart är det inget bekymmer eller problem om du inte vill eller kan ta reda på detta, det hjälper vi så gärna till med.

VARFÖR ANLITA OSS

Med över 20 års erfarenhet och riktigt fokus på kundens nöjdhet, kan du lita på oss inför ditt FTX ventilations projekt. Vi är professionella från första mötet till färdig installation. Vi slutar inte förens kunden är 100 % nöjd!

FTX vid nybygge

När du bygger nytt hus kan vi även erbjuda OVK besiktning i samband med att vi installerar ett FTX system.

Konsumentpriser

Då vi är nischade på ventilation för villor till privatpersoner kan vi hålla ner priser på arbete och material

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Hur mycket kostar en installation av FTX Ventilation?

Svår fråga, som endast kan besvaras efter ett hembesök. Det är många parametrar som spelar in på priset. Dock överstiger oftast inte priset 150.000 kr eller understiger 100.000 kr inklusive moms för en normalstor villa. 30 % ROT avdrag drar naturligtvis ner priset ytterligare.

Hur lång tid tar installationen?

Installationstiden för en normalstor villa är ca 3-5 arbetsdagar, inklusive administrativt arbete. Men allt beror på utrymmen och tillgänglighet. För större villor kan det ta längre tid och tvärtom för mindre hus.

Tar FTX Ventilation bort lukter?

Ja, i de allra flesta fall försvinner eventuella lukter och andra olägenheter. Lukter kommer oftast underifrån huset och dras in i vid ex. självdrags- eller frånluftsventilation. Ett FTX system balanserar ventilationen och tar därmed bort eventuella lukter.

Hur mycket kan man spara med FTX Ventilation?

Det går inte att svara på utan att göra en utredning på husets isoleringsvärden samt den generella förbrukningen. Dock så kommer en långsiktig besparing att ske då den inkommande luften förvärms av den varma frånluften. Detta gör att det primära värmesystemets värmekurva kan sänkas betydligt.

Rulla till toppen
Scroll to Top