Hur mycket kostar en OVK besiktning?

En OVK besiktning är en viktig kontroll av ventilationssystemet i byggnader. Det är en regelbunden kontroll som alla fastighetsägare måste genomföra.

Men vad kostar egentligen en OVK besiktning? Det beror på vilken typ av fastighet som ska besiktas. Nedan beskriver vi de ungefärliga priserna.

Kostnad för OVK besiktning för olika fastigheter

Kostnad för villaägare

För villaägare kostar en OVK besiktning vanligtvis mellan 3 000 och 6 000 kronor. Priset beror på fastighetens storlek och vilken typ av ventilationssystem som finns installerat. Vanligtvis tar besiktningen mellan 2-4 timmar att utföra.

Kostnad för bostadsrättsföreningar

För bostadsrättsföreningar är priset för en OVK besiktning högre. Det beror på att det finns fler lägenheter och därför fler ventilationssystem som måste besiktas. Priset för en OVK besiktning av en bostadsrättsförening varierar mellan 10 000 och 30 000 kronor. Det kan även bero på hur många fastigheter som ska besiktas och hur stort område som ska täckas.

Kostnad för privata fastighetsägare

Privata fastighetsägare betalar vanligtvis mer än villaägare men mindre än bostadsrättsföreningar. Priset för en OVK besiktning av en privat fastighetsägare kan variera mellan 6 000 och 20 000 kronor beroende på fastighetens storlek och vilken typ av ventilationssystem som finns installerat.

De 5 vanligaste faktorerna som påverkar priset för en OVK

  1. Fastighetens storlek
  2. Vilken typ av ventilationssystem är installerat
  3. Antalet fastigheter
  4. Antalet lägenheter
  5. Tillgången till samtliga utrymmen 

Sammanfattning

För att sammanfatta kostnaderna för OVK besiktningar kan man säga att villaägare betalar mellan 3 000 och 6 000 kronor, bostadsrättsföreningar betalar mellan 10 000 och 30 000 kronor och privata fastighetsägare betalar mellan 6 000 och 20 000 kronor. Priset beror på fastighetens storlek och vilken typ av ventilationssystem som finns installerat. Det är viktigt att jämföra priser och se till att du anlitar ett seriöst företag för att utföra OVK besiktningen.

Vanliga frågor om Pris OVK Besiktning

Hur mycket kostar en OVK besiktning?

Det generella prisbilden är att villaägare betalar mellan 3 000 och 6 000 kr, bostadsrättsföreningar betalar från 10 000 kr och uppåt och privata fastighetsägare betalar mellan 6 000 kr och uppåt.

Vad är det som avgör priset på en OVK?

En av de viktigaste faktorerna är fastighetens storlek. En annan viktig faktor är vilken typ av ventilationssystem som finns installerat. Ytterligare faktorer som kan påverka priset inkluderar antalet fastigheter som ska besiktas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen