FTX med luft/vatten värmepump

Att koppla ftx med luft/vatten värmepump är en utmärkt investering för både dig som privatperson och för ditt företag. Det finns flera fördelar med att koppla dessa två system som resulterar i både en förbättrad inomhusmiljö och lägre energikostnader. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på dessa fördelar och varför det kan vara en bra idé att överväga att koppla ftx med luft/vatten värmepump.

5 Anledningar till FTX luft vatten

1: Ökad temperatur på tilluften

En smart och kostnadseffektiv lösning för att kunna höja temperaturen på inblåsningsluften i ditt hem är att koppla din luft/vatten värmepump till ventilationssystemet. Genom denna teknik kan du tryggt öka temperaturen på tilluften utan att öka kostnaderna för uppvärmning. Detta gör att kan du uppnå en jämn och behaglig inomhusmiljö samtidigt som du sparar pengar på din energiräkning.

2: Lägre energikostnader

Genom att koppla din luft/vatten värmepump till en ventilationen kan du enkelt och kostnadseffektivt spara stora mängder energi varje år. Vår innovativa teknik gör det möjligt att utnyttja värmen från din värmepump till att värma upp den inkommande luften till ditt hem, vilket minskar behovet av traditionell uppvärmning via den inbyggda el-värmaren i aggregatet och därmed minskar dina energikostnader. Med denna koppling kan du vara säker på att dina anläggningar för ventilation och uppvärmning fungerar optimalt och ger dig maximala besparingar.

3: Bättre kontroll över inomhusmiljön

När du kopplar ventilationsaggregatet till din luft/vatten värmepump kan du enkelt få bättre kontroll över inomhusmiljön i ditt hem. När ventilationsaggregatet är kopplat  till värmepumpen drar du nytta av den billiga värmen och kan därmed höja temperaturen i ditt hem utan att det kostar extra pengar. Detta innebär att du kan justera temperaturen efter behov och alltid ha en jämn och behaglig inomhusmiljö. 

Utan att repetera informationen från punkt 1, så skall det tilläggas att den största fördelen i denna punkt är att denna koppling gör det möjligt att sänka värmekurvan på värmepumpen ytterligare då ventilationen motverkar nedkylning av huset genom en ökad temperatur i tilluften. Genialiskt!

4: Hållbart och miljövänligt

En fjärde fördel med att koppla ett ventilationsaggregat med värmeåtervinning med en luft/vatten värmepump är att det är en hållbar och miljövänlig lösning. Eftersom värmepumpen använder utomhusluften som en källa för värme, krävs det ingen fossila bränslen som olja eller gas för att värma upp ditt hem eller kontor. Detta minskar din koldioxidavtryck och bidrar till en mer hållbar framtid för oss alla. Dessutom använder ventilation med värmeåtervinning mindre energi än traditionella ventilationssystem, vilket också minskar din miljöpåverkan.

5: Ökad fastighetsvärde

En femte fördel med denna koppling är att det ökar värdet på din fastighet. En väl fungerande värmepump och ett effektivt ventilationssystem är mycket eftertraktade egenskaper på fastighetsmarknaden idag, speciellt när dom är kopplade tillsammans för att spara energi.. Om du har planer på att sälja din fastighet i framtiden så är detta en smart investering som ökar värdet på din fastighet.

Som du kan se finns det många fördelar med att koppla samman dessa system med varandra. Både förbättrad inomhusmiljö, lägre energikostnader, bättre kontroll över inomhusmiljön, hållbarhet och ökat fastighetsvärde är några av de största fördelarna.

Hur går kopplingen till?

För att kunna koppla FTX luft vatten värmepump så krävs det vissa komponenter som är speciellt utvalda för de specifika systemen. 

En vattenburen eftervärmare monteras på tilluftskanalen, någonstans innan första tilluftsventilen. Denna eftervärmare har en vattenslinga i sig, likt en bilkylare. Denna vattenslinga kopplas till samma vattenslinga som radiatorvärmen till huset. Aggregatet styr en ventilmotor som öppnar och stänger en ventil beroende på om det förefaller värmebehov eller inte. 

Aggregatet och värmepumpen kopplas inte samman rent tekniskt, enbart vattenrör sammankopplar systemen. Det gör att vi kan ansluta samtliga aggregat och luft/vatten pumpar på marknaden med vår lösning.

ftx med luft/vatten värmepump

FAQ

Hur mycket kostar det att koppla FTX och luft/vatten?

Oavsett om du har en befintlig ventilationsanläggning eller vill installera nytt, så ligger kostnaden på ca 20 000 – 25 000 kr inkl moms efter ROT avdraget.

Kan man koppla FTX till en befintlig luft/vatten anläggning?

Absolut! Då aggregatet inte behöver kopplas rent tekniskt till pumpen så kan vi sammankoppla FTX aggregat till samtliga pumpar på marknaden. Enbart vattenrör kopplar ihop systemen.

2 reaktioner på ”FTX med luft/vatten värmepump”

 1. Mats Bornerot

  Är intresserad av en lösning som detta. Har bef ftx system idag. Vill optimera( läs) få ned förbrukning av el.
  Idag vattenburen golvvärme.
  Samtliga rum. Ca 87 kvm.
  Förbrukning är ca 11000 kwh.
  Kommer öka med mer elförbr.
  El till bil med mer.

  1. Storstadens Ventilation AB

   Hej Mats
   Tack för din kommentar!

   Vi kan absolut hjälpa till. Det enklaste är om du kontaktar oss via vårt frågeformulär gällande service. Då blir du kontaktad och vi kan skriva en offert till dig.

   Klicka här för att komma till frågeformuläret för ventilationsservice

   Du behöver inte välja “Välj paket eller servicepunkter”, ange enbart dina uppgifter och beskriv i textrutan längst ner vad du behöver hjälp med.

   Allt gott!

Kommentarer är stängda.

Varukorg
Rulla till toppen