Slutförde en FTX anläggning åt en kund

Komplettering av FTX system som kund köpt på internet

Vi fick ett samtal från en kund som desperat sökte en ventilationsfirma som kunde hjälpa dom att slutföra en FTX anläggning med ett REGO 600 aggregat. Dom hade kontaktat två företag innan oss som inte givit något speciellt bra intryck. Väl på plats presenterade vi våra idéer kring isolering av kanalerna, komplettering av diverse till- och frånluftsventiler, val av intags- och avluftshuv samt att vi kunde erbjuda OVK besiktning samt luftmätning.

Vi fick förtroendet att slutföra installationen.

Vi isolerade samtliga ventilationskanaler som kommer vara placerade i en ouppvärmd kattvind. Hade vi inte isolerat dessa skulle kunden få problem med både stora energiförluster samt kraftiga kondensproblem. Vi upptäckte även en kanal som var delvis inbyggd i en annan kattvind och isolerade denna.

Vi placerade om aggregatet så det blir lättare att utföra framtida service samt filterbyten. 2st tilluftsventiler samt 1st frånluftsventil kompletterade på övervåningen som annars hade lämnats helt utan ventilation, vilket hade resulterat i mycket dålig inomhusmiljö.

Efter avslutade arbeten utförde vi en luftmätning av hela anläggningen samt överlämnade en godkänd OVK besiktning för hela systemet.

Kunden var super nöjd och tacksam för att vi kunde rycka in snabbt och färdigställa samt förbättra anläggningen. Här fick vi ännu en referenskund 😀

Hjälp med att installera FTX system

Vi även du ha hjälp med att färdigställa en FTX anläggning? Det är ganska vanligt att köpa färdiga FTX paket på internet som man själv, eller en snickare, ska installera. Det brukar gå bra fram tills att “finliret” ska göras med inkopplingar, isolering, takhuvar etc. Även luftinjustering kan vara ett hinder för att få anläggningen färdig och godkänd inför en slutbesiktning. Luftinjusteringen påverkar även energiförbrukningen samt tryckförhållanden i bostaden och är luftflödena inte korrekta kan det medföra stora problem för ekonomin och bostaden.

Kontakta oss så kommer vi gärna ut på plats och ser vad vi kan göra för er.

Frånluftsventil FTX system
En av ventilerna vi kompletterade med på vindsplanet. Även 2st tilluftsventiler kompletterades.

Isolera ventilationsrör, spirorör kattvind
Här ser man en del av de kanaler som vi isolerade på den kommande kattvinden

REGO 600 placerad på kattvind
Aggregatet REGO 600 vändes så att service och filterbyten enkelt kan ske i framtiden

Isolerat spirorör på kallvind
Här är upptäckte vi ett oisolerat spirorör som var på väg att byggas in. Vi isolerade röret så kunden slipper kondensproblem och energiförluster.

Intags- och avluftshuv fasad villa
Placeringen av vägghuven blev bra. Diskret placerad uppe i hörnet. Ljuddämpare kompletterades så inget hörs på baksidan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen