Anpassning av ventilation i kök

Idag var vi ute och hjälpte en kund i Nacka med att dra om lite ventilationsrör i deras kök. Kunden har byggt på det befintliga köket med extra skåpsluckor, hyllor m.m. Efter ombyggnaden hamnade en tilluftsventil inne i ett skåp. Vi drog upp ett rör ovan skåpet och monterade tilluftsventiler där.

En frånluftsventil var helt inbyggd bakom en hylla. Vi drog ner frånluftsventilen under en hylla samt flyttade ett tilluftsrör. Nu sitter frånluftsventilen under hyllan och suger ut matos m.m. från köket.

Kunden var suer nöjd 🙂

Kontakta oss gärna om du också behöver hjälp med att anpassa ventilationen efter köket.

Vi åker ofta ut till kunder och anpassar ventilationen efter det nya köket är byggt. Om du håller på att, eller ska bygga om ditt kök så kontakta oss innan för konsultation samt installation. På så vis kan du slippa extra kostnader för eventuell köksanpassning i efterhand.

I ett kök sätter man normalt endast en frånluftsventil. Denna bör sitta så nära spisen som möjligt. Anledningen till det är för att fånga upp matos och lukter innan dessa sprids runt i bostaden. Ett kök kan behöva en tilluftsventil och detta bestäms av kökets storlek och utformning.
Ex: Om ett kök har ett bord för ca 6 pers och är ett enskilt rum på max 20 m2 så krävs ingen tilluftsventil.
Om köket har plats för fler än 6 pers och/eller är större än 20 m2 samt är av typen “öppen planlösning” så krävs det någon form av tilluftsventil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen