Vad betyder OVK besiktning?

Vad betyder OVK besiktning är en vanlig frågor vi får av människor. Begreppet OVK är en förkortning för Obligatorisk VentilationsKontroll och är en besiktning som alla ventilationsanläggningar i byggnader måste genomgå enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Syftet med OVK besiktning är att se till att ventilationsanläggningen fungerar som den ska och ger en god inomhusluft.

Vad är syftet med en OVK besiktning?

Det är viktigt att man tar OVK besiktning på allvar och genomför den regelbundet för att undvika problem med anläggningen eller människors hälsa. Besiktningen ska utföras av en besiktningsman med särskild kompetens inom området och som är ackrediterad av exempelvis Kiwa eller liknande.

Att utföra OVK besiktning är alltså en viktig del i att säkerställa en god inomhusmiljö i våra byggnader. Så om du äger eller driver en byggnad med en ventilationsanläggning är det viktigt att se till att OVK besiktning genomförs regelbundet enligt de krav och regler som ställs.

vad betyder ovk besiktning

Vanliga frågor om vad OVK betyder

Här är några vanliga frågor och svar om vad betyder OVK besiktning och vad syftet med denna besiktning är.

Vad betyder OVK besiktning?

Ordet OVK betyder Obligatorisk VentilationsKontroll. Detta är en besiktningsform som alla ventilationsanläggningar i byggnader måste genomgå.

Vad är meningen med en OVK besiktning?

Syftet med OVK besiktning är att säkerställa att ventilationsanläggningen i en byggnad fungerar som den ska och uppfyller de krav som ställs på inomhusmiljön.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen