Frånluftsventilation i fritidshus

Frånluftsventilation i fritidshus

Installation frånluftssystem i fritidshus i Gnesta

Detta uppdrag var lite speciellt och krävde en hel del av våra specialkunskaper. Kunden hade rest ett arkitektritat timrat fritidshus som saknade ett frånluftssystem. Efter första mötet på plats och en noggrann genomgång angående val av friskluftsventiler och galler som skulle kunna passa övriga exteriören kom vi överens om att köra på med den lösning vi föreslagit.

Frånluftsfläkten placerades på ett loft tillsammans med två stycken ljuddämpare, en för huset och en för avluften. En frånluftsventil placerades i badrummet och en i köket. Fyra stycken friskluftsventiler placerades i respektive sovrum samt i vardagsrummet. Vi valde att installera Fresh Thermo 100, då dom är självreglerande vid kall eller varm utomhustemperatur. På så sätt minskar kunden uppvärmningsbehovet av bostaden.

Frånluftsfläkten styrs med en 5-stegs trafo placerad vid elcentralen.

En mycket lyckad installation. Kunden är super nöjd och kan tänka sig att lämna positiva referenser, vilket vi tycker är toppen 🙂

Funderar du på att installera ett frånluftssystem i ditt fritidshus? Kontakta oss så kan vi lämna en kostnadsfri offert. Klicka här!

Läs om Fresh Thermo 100 här

Montering ytterväggsventil Fresh Thermo 100

Håltagning genom 200mm timmervägg, en rejäl utmaning, men ingen match för oss 🙂

Montering av avluftsgaller fritidshus

Snygg och diskret montering av gallret för avluften. Kunden kommer måla gallret i samma färg som huset så det smälter in ordentligt.

Vita ytterväggsgaller för Fresh Thermo 100

Snygg och symmetrisk placering av Fresh Thermo 100 ytterväggsgaller. Även dessa galler kommer kunden måla i samma färg som fasaden.

Montering av friskluftsventil Fresh Thermo 100

Snygg och elegant Fresh Thermo 100 friskluftsventil i vardagsrummet. Ventilen kan även målas i samma färg som väggen om så önskas.

STÄLL GÄRNA EN FRÅGA HÄR

Din fråga kommer publiceras nästkommande arbetsdag

Avbryt ditt svar
© Copyright 2004 - ∞ | Drivs av Storstadens Ventilation